Spelar på Stockholm.

En klassisk estradör av stora mått träffade ’den enda affischen’ på Birgit Nilsson-museet strax utanför Båstad en andra advent. Han har precis hållit julkonsert. På museet där Birgit Nilsson föddes är Mattias Enn en flitigt anlitad guide som med stor passion berättar om den stora sångerskan. Hon har sjungit ”Det gamla gänget” tillsammans med Povel Ramel en gång i tiden. Men Mattias har sjungit, berättat och intresserat sig för flera av våra stora primadonnor utöver Birgit Nilsson; Zarah Leander, Hjördis Pettersson, Git Gay och inte minst Brita Borg.

Så när Mattias Enn häromsistens gästade Kalle Lind i ett Snedtänkt-program om Brita Borg var det inte långt borta att ringa upp Mattias och fråga om han ville ta den sista platsen i Povel Ramels 100-årsjubileum Rameliana2022.

Se honom sjunga några av Brita Borgs paradnummer förmiddagen på Münchenbryggeriet i Stockholm den 26 mars med Monica Dominique vid pianot.


@mattias_enn