Spelar på förmiddagen i Göteborg.

På Wendelsbergs folkhögskola fick en grupp teater- och musikalelever av sina lärare tre sånger tidigt i höstas med uppgiften ”gör någonting av de här”. Sångerna var, som de sa, ”punschen, zebran och skorna” av Povel Ramel. Vad de skulle göra stod de helt fritt. En morfar till en i gruppen var ett stort fan av Povel Ramel och bjöd frikostigt med sig av sina skivor, böcker och noter. Gruppen som heter Teater Ekipaget satte genast igång med att botanisera bland Povels verk och blev snart varse vilken guldgruva de framför sig. Något annat än Povels verk behövdes inte. De sydde ihop ett lustfyllt och färgglatt program av såväl välkända som mindre kända melodier och texter. ”I glädjens tecken”, spelades ikväll på Dugafestivalen på Frilagret i Göteborg. Nu och i vår spelas den lite här och var.

En del utav föreställningen får vi glädjen av att höra på Trädgår’n i Göteborg förmiddagen den 19 mars.

@teater.ekipaget