Spelar i Göteborg, Stockholm & Malmö

Tillsammans med Anne-Lie Rydé (artistsläpp 22/38) ser vi Svenska Lyxorkestern. Dessa verkliga lyxlirare har i olika konstellationer spelat med de flesta. Till exempel är de Björn Skifs band och han har sagt om Lyxorkestern ”inte ett öga torrt, inte ett öra likgiltigt, inte en fot stilla när dessa charmiga lyxputtar delar med sig av sig och sin musik”. Ett fåtal andra artister de spelat med värda att nämna är Magnus Uggla, Lisa Nilsson, Putte Wickman, Miss Li och naturligtvis framförallt med Povel Ramel själv. De kände varandra väl och Povel var väldigt glad för att spela med dessa herrar.

Svenska Lyxorkestern bildades på Högfjällshotellet i Sälen av bröderna Gardemar (Hasse och Peter) 1998. Hasse som är en av Sveriges mest anlitade arrangörer och Peter med fiolen som enligt obekräftad uppgift är den ende i bandet som badat vid 79:e breddgraden i 1,6 gradigt vatten. Övriga i bandet dessa kvällar är Peter Milefors som spelade med Zkiffz redan på 80-talet, Jan Bengtsson, flöjtist i Kungliga Filharmoniska Orkestern och Benny Anderssons Orkester samt Backa-Hans Erikssson (Povels Naturbarn). Kanske någon mer.

Svenska Lyxorkestern gör några instrumentala solonummer samt en akt tillsammans med Anne-Lie Rydé på Rameliana2022 i varje eftermiddagskonsert. Göteborg 19 mars, Stockholm 26 mars och Malmö 23 april.

www.svenskalyxorkestern.com