Spelar i Stockholm

Mästerrimmaren, superspelevinken, skådespelaren, sångaren och komikern Jacke Sjödin från Sollefteå har sedan barnsben fullkomligt spottat ur sig revyer, kabaréer, improvisationer, källarkvällar, shower och coronasånger. Han är produktiv som om han vore en Povel Ramel själv. Därtill har han fru, fem barn, en hund, tre katter och en död framtand.

Jacke bor i Uppsala men spelar på teatrar runt om i landet. Just nu i Västernorrland. Men är man inte i närheten är varannan torsdag framför Facebook starkt att rekommendera. Där sänder han i sin Fb-kanal Jackes Källarkvällar. Han tar helt sonika med sig en artist ner i en källare där de sedan sitter och pratar, skojar, sjunger och spelar. Det är i dessa Källarkvällar Jacke skrivit närmre 40 coronasånger.

En av alla dessa otaliga revyer Jacke gjort hette Hej Povel (2008-09). En föreställning tillsammans med Claes Jansson, Meta Roos och Lasse Eriksson byggd på Povel Ramels musik och text.

På Münchenbryggeriet i Stockholm på förmiddagen den 26 mars ser vi Jacke Sjödin helt solo.

@sjodinjacke