Spelar i Göteborg, Stockholm & Malmö

Strax innan avslut av varje kväll på Rameliana 2022 blir det jazzfest helt i Povel Ramels anda. Kanske den musiken han föredrog allra bäst. Dessa hotkatter i Gentlemen & Gangsters från Göteborg har i tiotalet år fokuserat på autentisk New Orleans hot jazz med stänk av swing.

Med samma förebilder som Povel Ramel hade såsom Louis Armstrong, Bix Beiderbecke och Sidney Bechet var det ingalunda svårt för Gentlemen & Gangsters att tacka ja till att göra en hyllningskonsert till Povel.

Gentlemen & Gangsters har sin bas i Göteborg men har hela Europa som arbetsfält. Mycket ofta spelar de till dans och dansare från hela världen har prisat dem för sin energi och sitt sväng. Gentlemen & Gangster spelar jazzen såsom den var tänkt att låta, men alla känslor närvarande.

Dessutom får vi i Stockholm höra de då den världsberömda dansgruppen Harlem Hot Shots gör sin Povelhyllning till GG:s musik. Mycket nöje.