Spelar i Göteborg & Stockholm

I Kvarnbyn i Mölndal träffar ’den enda affischen’ en mycket färgstark och mångfacetterad artist. Evelyn Jons ”är värme och erotik” och ”en glamorös uppenbarelse” som ”äger scenen totalt…” för att plocka några omdömen samlade på hennes hemsida. Evelyn är i synnerhet musikal med ett flertal roller såväl på GöteborgsOperan som runt om i Norden. Hon har varit solist med snart sagt varenda symfoniorkester i landet. Samtidigt varvar hon konserthusen med att sjunga på äldreboenden och småkonserter.

Evelyn har också sjungit och skapat flera orkesterkonserter, föreställningar och soloföreställningar där hon skrivit både text och musik. Nu i höst spelas på GöteborgsOperan en glittrig julmusikal där Evelyn står för idé, manus och musikurval.

Naturligtvis är även Povel Ramel en inspiration. 2015 gjorde Evelyn en smällkaramellförpackning med Povels musik tillsammans med Erik-André Hvidsten och Fabian Kallerdahl. Erik-André kunde tyvärr inte vara med denna gång men väl Fabian Kallerdahl. Denna kraftfulla och dynamiska jazzpianist med rock i blodet från Göteborg som spelat med till exempel Musicmusicmusic.

Tillsammans ser vi dem avsluta i Göteborg 19 mars och i Malmö 23 april.

@fabiankallerdahl