Spelar i Stockholm

The Harlem Hot Shots @harlemhotshots

I Schöier/Wermelins stora bok Yrke: Povel Ramel står att läsa att såväl Povel Ramel som Beppe Wolgers och Hasse Alfredsson med flera kunde skilja ut en specifik källa till inspiration, filmen Hellzapoppin’ från 1941. Filmen hade ingen särskild handling utan den var crazy, crazyn var här. Däremot innehöll filmen mycket musik och dans från 20- och 30-talets Harlem. Den musik som kom att bli Povel Ramels musikaliska hemvist.

En grupp som definitivt också har Hellzapoppin’ som sin inspiration är Harlem Hot Shots från Chicago på Hornsgatan 75 i Stockholm. Mer makalösa dansare får man leta efter. Detta danskompani brinner just för den tidsepoken och dansar autentisk jazz såsom lindy hop, charleston, swing, stepp, akrobatik… Harlem Hot Shots räknas som en av världens främsta danskompanier i sin genre och har åkt världen runt i många år med sina dansshower. Ingen blir sig lik efter att ha sett Harlem Hot Shots.

Nu är de inbjudna för att hylla Povel Ramel och dansa till hans musik. ’Den enda affischen’ fick glädjen att en stund träffa @nilseinar Nils Nygårdh och @lizettelinnea Lizette Rönnqvist när de precis har hållit kurs för ett gäng lindydansare.

Hur många fler än Nils och Lizette ur Harlem Hot Shots som kommer till Münchenbryggeriet i Stockholm den 26 mars får vi se då.