Spelar i Göteborg

Räfven sjunger och spelar vackra och innerliga sånger men man vet aldrig. Rätt som det är exploderar det, svetten står som hällregn. Den energiska folkklezmerpunken får publiken att bli som galen. De är ett musikerkollektiv från Göteborg som sedan 2003 blivit kända som ett oemotståndlig och hämningslöst partyband.

Vart de kommer visar de att gränslösheten är total och det viktiga är alla människors lika värde, solidaritet och inkludering, som de säger, där ”musiken är vapnet, dansgolvet fristaden och kärleken är budskapet”. De har turnerat överallt i landet, varit med i Moreaus med mera på SVT och även fått en stor internationell publik, inte minst i Japan. Minst fem album har de givit ut varav den senaste kom i år tillsammans med sångerskan Emmi Christensson.

Kopplingen till Povel Ramel är inte omedelbar men när en av Räfvarna plötsligt dansar hemma i köket så är frågan given, vill ni vara med? Jonas Lundberg ringer snabbt runt och svaret är JAAAA, ”vi vill hylla Povel”. Att hitta några Ramel-sånger till Räfven blir inte svårt. De tar sig an vad som helst.

Det blir fest på Trädgår’n i Göteborg 19 mars. Var lugn för det.

@rafven_sweden

https://www.rafven.se/