Spelar i Stockholm, Göteborg & Malmö

Monica Dominique @dominiquemusik

Att beskriva Monica Dominique på några rader är knappast möjligt. Redan i mitten på 40-talet spelade hon boogie woogie på piano i radions Barnens brevlåda. 75 (!) sjuttiofem år senare sitter hon fortfarande vid flygeln. Nu en Steinway & Sons hemma i Huddinge. Sonen Jonas ska strax komma hem för de ska repa musik av Astor Piazzolla. Det är dagen ’den enda affischen’ får audiens hos familjen Dominique. Tanken svindlar över hur mycket musik som passerat revy här. Monica har rört sig friskt över många genrer. Mest hemma är hon ändock i jazzen men kallar det själv för totalmusik. När hon träffade sin man Carl-Axel Dominique på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm studerade hon klassiskt piano.

Tillsammans bildade de senare jazzfusionproggbandet Solar Plexus i slutet på 60-talet. Då var hon även med en tid i Gals and Pals. Under åren har hon komponerat och arrangerat musik till föreställningar och filmer. Så sent som för några år sedan startade Monica en hammondorgeltrio med två andra powertjejer DLB. Hon har en duo med sin bror världsbasisten Palle Danielsson. De har bland annat spelat in Povel Ramels Den sista jäntan. Med allt detta och oändligt mycket mer är det inte att undra på att Monica Dominique blev invald i Swedish Music Hall of Fame 2016. Där för övrigt Povel Ramel också ingår

Monica Dominique har även spelat på Povel Ramels 60-årsfest. 2008 agerade hon kapellmästare åt föreställningen Kolla Povel. Hon säger sig aldrig tröttna på Povels musik. På Rameliana2022 spelar hon solo, tillsammans med @lisegertrud och inte minst med en spännande sångerska vi återkommer till.

Se Monica Dominique 19 mars på @tradgarn_gbg i Göteborg, 26 mars på @munchenbryggeriet i Stockhlm och 23 april på @moriska_paviljongen i Malmö. Magi är ordet.