Spelar i Malmö

Som en självklar förlängning av Alice Babs, Gunwer Bergkvist och Monica Zetterlund hittar vi sångerskan Mimi Terris. Hon är uppvuxen i ett musikaliskt hem i Göteborg och har sina första framgångar inom musik därifrån. Hon utbildade sig inom klassisk sång i England men märkte snart att det var inte hennes grej.

Hon flyttade till New York och insåg att jazzen, dansen och swingen var hennes melodi. Hemma igen flyttade hon till Skåne och hamnade i en livskris. Det löste hon genom att berätta om den, skaffa fyra hönor som hette Polly, Lotti, Angelica-Benedikte och Felicia samt framförallt genom att skriva ett knippe sånger på svenska, dra ihop ett jazzband och öppenhjärtligt och ärligt beskriva sitt liv. Efter det har hon släppt ännu en skiva med sånger om livets svårigheter och glädjeämnen.

Mimi Terris intresserar sig även för di gamle. Hon har inte mindre än två Hasse&Tage-föreställningar. En tillsammans med Kalle Lind Nya friska Tage och en annan hon gör just nu i oktober 2021 på Cirkus i Stockholm Om dessa väggar kunde cykla. Häromåret medverkade hon i föreställningen Povel Ramel Tribute i Lund.

På Rameliana2022 hör vi Mimi med sin trio avsluta det hela såväl i Göteborg 19 mars, Stockholm 26 mars som i Malmö 23 april.

@mimiterris @manmedskagg