Spelar i Malmö

Yngst och tyngst bland alla medverkande i hela Rameliana2022 träffas i Ingelsträde på Kullahalvön i Skåne. Döttrarna Hjördis och Signe Bornemark födda på 2000-talet och pappa Dan Bornemark på… hur många kilo glömde jag fråga, det var han själv som sa tyngst. Om mamma Gullan Bornemark varit med hade hon varit minst och äldst. Men hon stannar hemma säger de, trots en krutgumma på 94 år. Dessa tre generationer har det gemensamt att de sjungit och spelat i hela sina liv. Framförallt musik för och inte minst med barn. Dagen ’den enda affischen’ är på besök repar de inför en spelning på Poveldiggarnas julshow i Höganäs om några veckor.

Dan har precis som Povel Ramel vänt, vridit och skojat till det med ord och skrivit sånger om hallon i sjönöd, ananasjazz, mango tango, ragtime lime och allt vad det är. Dessa finns på åtskilliga album och flera böcker.

Familjen Bornemark är även god vän och har spelat med den makalösa pianisten Mats Öberg. Redan som femåring vägrade han gå och lägga sig innan han fått höra en skiva med Miles Davis. Miles är alltjämt en idol och inte minst Frank Zappa som duon Mats&Morgan (Morgan Ågren) fick åka på turné med redan som fjuniga tonåringarna. Stor del av sin musikaliska inspiration kommer annars från morbrodern Bernt Egerbladh hemma i Umeå. Sedermera har Mats spelat med de flesta som till exempel Ale Möller och inte minst Mikael Ramel.

Nu gör Mats Öberg en akt ihop med Bornemarkarna på förmiddagen den 23 april i Malmö.

@signebornemark
@hjordisbornemark
@danbornemark