Spelar i Göteborg

Bohuslän Big Band @bohuslanbigband.

Det bästa är gott nog, som göteborgarna säger. Bohuslän Big Band, ingen mindre än Quincy Jones har utsett just BBB till ett av världens bästa storband. Men de har haft tid på sig att öva, denna orkester har spelat i flera hundra år! Anorna är som militärorkester i Bohus bataljon i Uddevalla.

På 50-talet övergick de till storbandsjazz och har hållit sig där. Nu ger de sig friskt in i alla möjliga sammanhang och ligger i framkant i svensk och internationell jazz. Samtidigt jobbar de för ett jämställt jazzliv och har ett stort arbete med barn för att försäkra sig om återväxten för storbandsgenren. Sedan 2004 är deras uppdragsgivare Västra Götalandsregionen och är nu ett helt företag med 20-talet heltidsanställda musiker och producenter. ’Den enda affischen’ träffar dem under ett rep på gamla Pedagogen i Mölndal.

Hur många skivor de släppt, hur många tusen konserter de gjort och hur många de spelat med genom åren går knappt att räkna. Minst en ren Povel Ramel-skiva finns i katalogen. På Rameliana2022 gästas BBB återigen av @annasise Anna Sise. Sist det begav sig var tillsammans med Svante Thuresson. Svante tillförfrågades även denna gång men fick av naturliga skäl förhinder. Frid över hans minne. Istället ser vi Alexander Lövmark @baaaaaag vid Annas sida tillsammans med Bohuslän Big Band. Sångarna är med i alla städerna. BBB ser vi i Göteborg 19 mars.