Spelar i Göteborg & Stockholm

@therealbabben

Babben Larsson från Dalhem på Gotland känner nog de flesta till. Den yngre generationen kallar henne Bäst i test-Babben. Hon till hör en av våra flitigaste stand-up-artister, har varit med i Släng dig i brunnen, Parlamentet, På spåret, Julkalendern och just nu hösten 2021 som programledare för 1 mot Sverige. Det är detta direktsända program som gör att Babben har fullt upp och inte hinner träffa ’den enda affischen’ just nu. Ännu bättre med en pressbild och några hemma-hos-bilder.

Den något mindre kända sida av Babben Larsson är att hon är sångerska. Hon har en egen jazztrio, har sjungit med flertalet storband och inte minst fick hon 2008 kaRamelodiktstipendiumet ”för att hon med humor och glädje, så giftigt och precist kan leverera – inte bara poänger och ”one-liners” – utan även ädel sång och textkonst med träffsäker tajming”. Samma år var hon med i Povel-föreställningen En strut karameller på Vasateatern.

På Rameliana får vi se Babben tillsammans med Monica Dominique i Göteborg 19 mars och i Stockholm 26 mars. Mycket nöje.