Spelar i Stockholm

Tänk, en av världens främsta vokalensembler kommer till Rameliana2022! Vilket är särskilt glädjande då de redan 2002 fick kaRamellodiktstipendiet för att de med ”… raffinerad precision omfamnar och adlar kräset utvalda melodier och spännande nyskapelser med kick i texten…” Tillsammans med Povel Ramel gjorde de revyn Knäpp igen 1992 och senare spelade de in ett helt album med hans musik, Håll musiken igång.

The Real Group bildades 1984 på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. De har skapat ett alldeles eget sound och är som en egen genre som de säger. De har hunnit med ett 20-tal album och en viss ruljans av medlemmar genom åren. Katarina Henryson och Anders Edenroth gör i och med 2021 års julkonserter sina sista framträdande med The Real Group. Efter nyår är ensemblen helt utbytt, då tar ungdomarna över. Men en Hommage till Povel Ramel 100 år är något särskilt. Då vill di gamle också vara med.

Missa inte detta unika möte, nya och gamla The Real Group sjunger Povel Ramel på Münchenbryggeriet den 26 mars.