Spelar i Stockholm & Göteborg

’Den enda affischen’ passerar Röda Sten under Älvsborgsbron bort till Nya Varvet. Där en trappa upp i en byggnad det står Bleck- och plåtslageri på möter Åsa upp. Hon tar oss till en repetition med delar av @sangensemblenamanda

Redan 1981 grundades denna kör som är en kör men lika mycket en orkester, ett teatersällskap, en dansgrupp, ett äventyr, ett kulturevenemang, en institution, ett allkonstverk… allt och inget på samma gång. Sångensemblen Amanda berör med alla sinnen. Ingen går fri från deras upptåg.

För ganska precis 20 år sedan gavs i Göteborg något Povel Ramel kallade ”Ett av de roligaste musikuppdrag som förelagts mig – och ett av de uddaste” (Svd 030829) när han fick sin musik symfoniserad av Göteborgs Symfoniker på 70 och en kör på 30 personer.

Konserten gick under namnet Ramelodia Lusticana. Kören var Sångensemblen Amanda. som nu på Rameliana 2022 tar upp delar från den konserten. Göteborg 19 mars och Stockholm 26 mars. Det blir livat är lovat.