Spelar i Stockholm, Göteborg & Malmö

Alexander Lövmark @baaaaaag på instagram.

First prize i Montreux Jazz Voice Competition 2017 och i somras Monica Zetterlund-stipendiet! Alexander Lövmark är en ung sångare av rang. Hans melodi är improvisation, scat och jazz. ”Som om Mel Tormé gick bärsärkagång, eller tänk er Johnny Rotten som jazzvokalist” som Bengt Eriksson i Lira uttryckte det efter att hört Alexanders sjunga med sitt band Perfect Storm.

Alexander började sin musikaliska bana som 10-årig sångare på Operan i Stockholm i Trollflöjten. Det klassiska lämnade han dock snart till förmån för jazz och kontrabas. Men nu är sången i fokus. Alexander är som Monica Zetterlund-stipendiet angav i motiveringen ”…en ekvilibrist, en urkraft med stor scennärvaro och ständig lust till nyskapande”. Å inte nog med att han kan sjunga. Alexander kan skjuta möss med hagelgevär. Fråga honom om det.

’Den enda affischen’ fick tillfälle att åka med en tur på spårvagnen då grabben Oscar skulle lämnas på förskolan. För Alexander Lövmark har bytt tunnelbana mot spårvagn och bor sedan flera år i Göteborg. Även om han ofta åker tillbaka till Stockholm där han inte minst sjunger med vokalkvartetten Stockholm Voices. Innan vi skiljs åt hinner vi med en sväng i Trädgårdsförening i Göteborg. Det är där på Trädgår’n Rameliana2022 börjar den 19 mars.

Alexander sjunger då Povel Ramel tillsammans med Anna Sise och storband! Så ock på Münchenbryggeriet i Stockholm 26 mars och på Moriskan i Malmö 23 april.