Spelar i Stockholm, Göteborg & Malmö

Hela faderullan, kl. 10:00 den 19 mars 2022 på Trädgår’n i Göteborg inleds av Magnus Humlan Persson från Hällabrottet i Närke. Sedan kommer han åter i Stockholm 26 mars och Malmö 23 april, klockan tio.

Med en underfundig humor och stillsam charm i rutig skjorta trubadurar Magnus och spelar banjo i allsköns folkmusik-, country- och bluegrassband. Han kan minst 50 sånger av Evert Taube och ett antal halvtama vitsar utantill. Magnus finns även med på ett hörn i arrangörsstaben till detta Rameliana och var så även för en liknande tillställning för ett antal år sedan, då om Evert Taube vid namn Taube Total.

Men inte nog med det. Magnus jobbar med något Povel Ramel visat stor omsorg om: hotade fåglar. Fråga Magnus om ortolansparven, han kan det mesta. Kvismare fågelstation är nästan som ett andra hem för Magnus. Han berättar om Povel som fick ett utskick av Föreningen Kvismare Fågelstation som 1969 skickade ut 500 stycken brev till väl valda personer. Att just Povel fick ett brev var för att hans fågelintresse var väl känt och att en i FKF:s styrelse sett att Povel skrivit följande i en gästbok vid Ottenby fågelstation.

”Ingen lom sedd och ingen lomhörd. / P Ramel.”

Povel nappade på utskicket och blev stödjande medlem, t.o.m. ”Kvismarit”, vilket innebär att man betalar en högre avgift. I utbyte fick man ett foto på en jorduggla. Povel besökte troligen aldrig Kvismaren, men var stödjande medlem i fyra år, mellan 1969-1973.