Spelar i Stockholm, Göteborg & Malmö

Här sitter en man med skägg (@manmedskagg) och funderar över sådant som ingen annan funderar på. Möjligen över huruvida folkbildning och Povel Ramel lämpligen förenas. För ett 100-årsjubileum med 100-talet artister och ett 100-tal sånger kräver förstås viss folkbildning. Vem var egentligen Povel Ramel? Vad har han betytt för Sverige och vår kultur? Så i en egen akt i varje konsert under Rameliana 2022 kommer Kalle med humor, torrhet och kärlek kåsera och reflektera kring Povel Ramel tillsammans med olika gäster.

Om någon händelsevis inte vet vem Kalle Lind är kan sägas att han kommer från Eslöv. Glöm inte det. Det har han pratat om i ett Sommar i P1. Kalle är även upphov till allehanda humorprogram i såväl radio som TV. Åtskilliga böcker har Kalle skrivet om till exempel festliga riksdagsledamöter, människor som haft fel eller gått till överdrift. Dessutom har Kalle skrivit en bok om Hasse Alfredson och gjort en Hasse & Tage-föreställning med Mimi Terris. Inte minst är Kalle Lind känd för sitt Snedtänkt – podden som pratar om det inga andra poddar pratar om. Flera hundra program har det blivit varav minst ett handlar om Povel Ramel — tråkighetens svurnaste fiende.

Kalle Lind är med på Rameliana2022 förmiddag, eftermiddag och kväll 19 mars på Trädgår’n i Göteborg, 26 mars på Münchenbryggeriet i Stockholm och den 23 april på Moriskan hemma i Malmö

Mycket nöje och bildning.