Spelar i Stockholm, Göteborg & Malmö

På en krog på Bondegatan i Stockholm träffar ’den enda affischen’ mångsysslaren Anna Sise @annasise. Inte nog med att hon är en fantastisk sångerska, hon är även skådespelerska och har jobbat med en mängd teateruppsättningar och filmer. Senast har vi sett henne som en av poliserna i SVT:s rosade serie Tunna blå linjen.

Dessutom är Anna engagerad i samhällsfrågor och drar sig inte för att säga vad hon tycker. Lyssna gärna på hennes viktiga ord häromsistens i Teater Tribunalens MittÅrsrapport 2021 @tribunalen. Anna var även festivaldirektör för jazzfestivalen Tryck i Parken tidigare i år.

Men i Rameliana 2022 är det Annas mjuka och varma röst hon är där för. Hon rör sig självklart i jazzen som om hon aldrig gjort annat. Inte minst har Anna turnerat runt med en Billie Holiday-föreställning, hon har sjungit med Jerry Williams och Svante Thuresson. Inför detta Povel-jubileum var tanken att Anna och Svante skulle jobba ihop. Svante hann även få frågan tidigt i våras men tyvärr inte besvara den. Frid över hans minne.

Tre soloalbum har Anna hunnit med varav ett med sånger till texter av Beppe Wolgers. Den skivan innehåller ett spår med musik av Povel Ramel som Anna kommer sjunga i alla tre städerna: Visan om mina vänner. Missa ej.