Spelar i Stockholm

Någon sa att Povel Ramel är jazz.

@amandaginsburg som föddes dagarna efter Povels 68-årsdag har sagt att hennes mission är ”mer jazz åt folket”. Vilket hon lyckats med förvånansvärt väl. Hon har sjungit jazz i allsång på Skansen, i tv-sänd nationaldagsfirande och väldigt flitigt runt om i landet de senaste åren. Två album har hon släppt och bägge två har fått en grammis! Bägge två! Hon är vårt senaste folkliga stjärnskott på jazzhimlen.

Amanda är uppvuxen i Gamla stan i Stockholm och precis som Povel skriver Amanda sånger som är fyllda av finurlighet och humor. På Rameliana2022 ser vi henne på Münchenbryggeriet den 26 mars tillsammans med sitt makalösa band bestående av Filip Ekestubbe, Ludvig Eriksson och Ludwig Gustavsson.

Amanda har en egen mycket tänkvärd låt som handlar om en het sommar; Saknar dig ändå. Här ska gänget tillsammans bland annat framföra Povel Ramels Het sommar som Monica Z sjöng in en gång i tiden. Njut.